Kwaliteit in schilderwerk sinds 1938

Omstreeks 1930 begon de heer Piet Ham samen met Siem Terhorst met het uitoefenen van het ambachtelijk schildersvak. Hij richtte schildersbedrijf Terhorst & Ham op met als vestigingsplaats het dorpje Kethel in Schiedam.
Na een tijd samen te hebben gewerkt, is Piet Ham alleen verder gegaan met Schildersbedrijf Ham. Het bedrijf heeft deze naam tot 2007 gedragen, waarna de huidige tenaamstelling HAM Schilders BV een feit werd. Na vele jaren als eenmansbedrijf gewerkt te hebben, is het bedrijf vanaf de jaren zeventig met circa 10 medewerkers gegroeid tot ruim 30 medewerkers nu. Onder leiding van de huidige directeur Ronald Ham zorgt het team voor een gemiddelde omzet van ruim 4 miljoen euro per jaar.

Sinds de oprichting is het bedrijf gevestigd geweest op het Noordeinde. In 2011 is het bedrijf vanwege de groei verhuisd naar de ‘s Gravelandseweg 395 in Schiedam. Hier is er voldoende ruimte om alle verf, steigers, keetwagens en hoogwerkers te plaatsen.

Missie en visie

HAM Schilders is een modern schildersbedrijf dat altijd blijft streven om de marktontwikkelingen actief te volgen. Wij streven er naar om u als klant te ontzorgen. Meedenken, adviseren, doen en handelen naar de behoefte van de klant is waar wij sterk in zijn. Persoonlijk contact van offerte tot oplevering vinden wij belangrijk en zorgt er tevens voor dat ons klantenbestand bestaat uit veel vaste opdrachtgevers en blijft groeien. Ons klantenbestand bestaat uit een diversiteit van opdrachtgevers, van particulier tot woningcorporaties. Gezamenlijk met onze opdrachtgevers streven wij naar een zo optimaal onderhoudsscenario aan de hand van de eisen en wensen van de opdrachtgever

HAM Schilders is een service gericht schildersbedrijf. Elke klant is uniek en we zorgen er het gehele traject voor dat de klant betrokken blijft en wordt ondersteund. Communicatie en eerlijkheid vinden wij belangrijk, laten zien dat je doet wat je zegt. Samenwerken met opdrachtgevers en ketenpartners middels heldere afspraken en ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Wij vinden het belangrijk om klanten te binden en er de volgende onderhoudsbeurt weer te staan. Trots zijn op je werk maar ook op je personeel en klanten is belangrijk!

Kernwaarden


Kwaliteit

Wij streven er altijd naar om de kwaliteit te waarborgen die gevraagd is door onze opdrachtgever.
Onze schilders zijn in bezit van een schildersdiploma en blijven zich doorontwikkelen naar de huidige ontwikkelingen op de markt.


Betrouwbaar

Het terugkomen van vele opdrachtgevers laat zien dat wij doen wat wij zeggen en zorgt ervoor dat opdrachtgevers ons vertrouwen met het onderhoud aan hun gebouw.


Innovatief

Wij staan open voor ideeën, veranderingen en vernieuwingen en zijn continu bezig om al onze processen te verbeteren en te optimaliseren.


Betrokkenheid

De klant adviseren, meedenken, voorbeelden geven, onderzoeken e.d. Wij staan onze klanten bij van begin tot eind van een project.


Respectvol

Respect betekent voor ons dat wij waardering voor de ander hebben en rekening houden met de ander.

Mens en Milieu

The Naturel Step

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent de verantwoording nemen voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit.

Ook HAM Schilders doet aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door:

  1. Het kiezen van de juiste materialen, waardoor er steeds minder schadelijke stoffen voor mens en milieu gebruikt worden
  2. Gebruik te maken van duidelijke afvalstromen, zodat de restmaterialen op een juiste manier worden afgevoerd en verwerkt;
  3. Het kiezen van de juiste vervoersmiddelen, bij aanschaf en bij de projecten;
  4. Het steunen van meerdere maatschappelijke activiteiten.

ALS

Wij steunen stichtingen zoals  ALS.  ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een zeer ernstige spier-/zenuwziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Het bedrag van de kerstgeschenken wordt jaarlijks overgemaakt op de rekening van een goed doel.

ALS

Wij steunen stichtingen zoals  ALS.  ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een zeer ernstige spier-/zenuwziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Het bedrag van de kerstgeschenken wordt jaarlijks overgemaakt op de rekening van een goed doel.

Social Return

Dit is het inpassen van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt in de bestaande werkprocessen. Deze mensen worden zo productief mogelijk ingezet, ze kunnen werkervaring opdoen en waar mogelijk laten instromen op de arbeidsmarkt

Social Return vergroot niet alleen de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook hun vakmanschap door werk-, leer- en stageplaatsen.

Met deze werkwijzen draagt HAM Schilders bij aan sociale doelstellingen die we zeer belangrijk vinden. Wij proberen vaak met grotere projecten de gemeente erbij te betrekken zodat ook de werknemer een langere tijd door kan blijven lopen.

Erkend leerbedrijf

Wij vinden het belangrijk dat HAM schilders zich inzet nieuwe schilders vaktechnisch op te leiden. Dit doen wij in samenwerking met erkende vakopleidingen waar de jongeren zich ontwikkelen tot gediplomeerd schilder. Dit is één van de manieren om u als klant in de toekomst ook de kwaliteit te kunnen bieden die u van ons gewend bent. Zo hebben wij ook een bedrijfsvideo laten maken om jongeren aan te trekken tot het schildersvak.

Personeel

HAM schilders heeft op dit moment 30 man vast personeel in dienst. Op kantoor werken wij met 2 calculatoren, één werkvoorbereider en 2 projectleiders. De schilders worden buiten aangestuurd door de voormannen die in samenwerking met de projectleider het werk in goede banen leiden.

Wij zijn in bezit van de volgende keurmerken:

Offerte aanvraag

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan voor meer informatie over onze prijsvoering en tarieven!

Liever eerst een vraag stellen?

Vul ons contactformulier in om snel in contact te komen met een medewerker!